TOSCA-CREMOASA SI VANILATA


INGREDIENTE :
tava 30 x 40

BLAT:

8 albușuri
80 gr cocos
1-2 linguri mac
100 gr făină
240 gr zahăr
un praf de sare
3 pliculețe zahăr vanilat

SIROP :

60 gr zahăr
zeama de la 1/2 lămâie
100 ml apă

CREMA MOUSSELINE în cantitate dubla:

GLAZURA DE CIOCOLATĂ :

400g frișcă lichidă
525 gr ciocolată

STRATUL DE BISCUIȚI:

100 gr biscuiți simpli
2 lingurițe ness
2 lingurite zahar
1/2 cană apă caldă

MOD DE PREPARARE:

BLAT:

Albușurile se mixează bine cu un praf de sare.

Când au început să se întărească se adaugă zahărul și zahărul vanilat, treptat, mixând continuu.

Când albușurile au devenit o bezea tare, se adaugă macul, cocosul și făina, amestecând cu o spatulă ușor, de jos în sus.

Se tapetează tava cu hârtie de copt pe fund, iar pereții laterali se ung cu unt sau ulei, și toarnă compoziția.

Se nivelează și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 15 minute.

Se face proba cu scobitoarea, iar dacă mai este nevoie se mai lasă 3-4 minute.

După ce s-a copt, blatul se răstoarnă pe un grătar și se lasă să se răcească.

Tava se spală, iar blatul rece se așează în tavă.

SIROP:

Toate ingredientele se pun la foc într-un ibric, iar când au început să fiarbă se trage deoparte și se lasă la răcit.

Cu acest sirop călduț se pensulează blatul.

CREMA MOUSSELINE:


ASAMBLARE :

Peste blatul însiropat se nivelează crema de vanilie.

Pentru STRATUL DE BISCUIȚI se pregătește apă caldă în care se dizolvă nessul și zahărul.

Peste cremă se așează stratul de biscuiti însiropați în cafea.

Tava se dă la frigider pentru 20 minute, timp în care pregătim GLAZURA DE CIOCOLATĂ :



Frișca se pune la înfierbântat.
Ciocolata se rupe cubulețe.

Peste cubulețele de ciocolata se toarnă frișcă fierbinte.

Se lasă in repaus 5 minute (nu se amestecă).

Apoi se omogenizează totul cu ajutorul unui tel.

Glazura călduță se așează peste stratul de biscuiți și se nivelează.

Prăjitură se dă la frigider pentru cel puțin 4 ore sau cel mai indicat peste noapte.

Prăjitură se porționează ușor cu un cuțit cu lama lungă, pe care îl udați cu apă caldă înainte de a tăia fiecare felie.

Comentarii

Postări populare