TORT "DECLARATIE DE IUBIRE"
... un omagiu adus ciocolatei...
Acest tort este inspirat de pralinele Ferrero Rocher.
Însă ingredientele, cantitățile, precum și combinarea lor sunt ©SPECIALITATI DE CASA .
Rezultatul... O declarație de iubire în adevăratul sens al cuvântului...
INGREDIENTE :
tava de copt rotundă cu pereți detașabili, diametru 25 cm
BLAT:
8 ouă
300 g zahăr
150 g unt topit
250 g făină
70 g cacao
1 linguriță rasă praf de copt
un praf de sare
CREMA:
500 g mascarpone
450 g Nutella
300 g frișcă naturala 30% grasime
2 linguri zahăr pudră
1 fiolă esență de rom
STRAT DE NAPOLITANE:
napolitane cu cremă de ciocolată și alune
DECOR :
cremă
100 gr ciocolată neagră
MOD DE PREPARARE :
BLAT:
Ouăle se mixează cu un praf de sare până își dubleaza volumul.
Apoi se adaugă zahărul treptat mixând in continuare.
Untul se topește la microunde și se lasă la răcit.
Separat se amestecă făina cu cacao și praful de copt.
Peste compoziția de ouă se adaugă untul topit și răcit, apoi amestecul de făină, praf de copt și cacao.
Se amestecă ușor cu o paletă până se omogenizează, apoi compoziția se toarnă în tava de copt tapetată cu hârtie cerată.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, și se coace blatul până trece testul cu scobitoarea (30-35 minute).
Blatul se scoate din tavă, se desprinde hârtia de copt și se lasă să se răcească pe un grătar.
CREMA:
Se mixează la viteza mica Nutella cu mascarpone, timp de 2 minute până se omogenizează bine.
Separat se bate frișca cu 2 linguri zahăr pudră și se adaugă peste cremă, amestecând ușor cu o paletă.
Lăsăm crema la frigider până se raceste blatul.
Pregătim siropul si il lăsăm sa se răcească.
ASAMBLARE:
Tăiem blatul pe jumătate.
Tava cu pereți detașabili în care am copt blatul se tapetează cu folie alimentară, lăsând marginile mai lungi.
Pe baza tăvii se așează o felie de blat și se însiropează cu ajutorul unei linguri.
Se așează 1/3 din cremă, apoi peste ea se formează un strat din napolitate.
Deasupra lor se pune a doua parte de cremă, iar peste cremă se așează ultima parte de blat, care se însiropează folosind o pensulă.
Se strâng marginile foliei alimentare peste tort, iar deasupra se așează o farfurie întinsă.
Se dă la frigider pentru cel puțin 6 ore sau cel mai indicat ar fi peste noapte.
Se răstoarnă tortul pe un platou, se desprinde folia alimentară și se îmbracă în crema rămasă.
Se decorează cu ciocolată amăruie și /sau alune de pădure.
Comentarii
Trimiteți un comentariu