ECLER LA TAVA
INGREDIENTE:
tava dreptunghiularăBLAT:
150 ml apă rece
150 ml lapte rece
150 gr unt
150 gr făină
un praf de sare
5 ouă
Ingredientele sunt date pentru un singur blat, însă vă trebuie DOUĂ blaturi.
CREMA DE VANILIE o găsiți aici:
CREMA PASTICCERA x 3 ori
GLAZURA DE CACAO:
12 linguri zahăr pudră
6 linguri cacao
3 linguri ulei
6 linguri lapte
esență de rom
Glazura albă:
6 linguri cacao
3 linguri ulei
6 linguri lapte
esență de rom
Glazura albă:
cateva linguri de zahăr pudră
careva picături apă rece
MOD DE PREPARARE:
BLAT:
Laptele împreună cu apa ,untul taiat cubulețe și un praf de sare se pun într-o crăticioară la foc mic.
Când începe să clocotească, se adaugă toată faina deodată și se amestecă energic pe foc, cu o lingură de lemn sau cu o spatulă, până se formează o pojghiță albă pe fundul craticioarei.
Se trage de pe foc, se mai amestecă de câteva ori, apoi se transferă compoziția într-un castron de plastic.
Când coca a ajuns la temperatura camerei, se încorporează cate un ou pe rând, mixând la viteză medie.
Abia când oul este încorporat complet se adaugă următorul.
Tava de copt se unge cu unt pe pereții laterali, iar pe fund se așează hârtie de copt.
Se întinde aluatul pe toată suprafata tăvii cu o spatulă.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30-35 minute.
NU SE DESCHIDE UȘA CUPTORULUI CEL PUȚIN 20 MINUTE, PENTRU CĂ ALUATUL VA DA ÎNAPOI.
Se transferă pe o altă tavă și se începe prepararea și coacerea celui de -al doilea blat.
Între timp se pregătește și CREMA PASTICCERA.
ASAMBLARE:
În tava în care am copt blaturile se așează primul blat peste care se nivelează crema de vanilie călduță.
Peste cremă se așează cel de-al doilea blat.
Deasupra se întinde glazura de cacao călduță.
GLAZURA DE CACAO:
Toate ingredientele se amestecă și se pun la foc mic, mai puțin romul.
Se dau în 2 - 3 clocote amestecând continuu, până se îngroașă.
După ce se ia de pe foc se adaugă romul.
Se va folosi caldă, deoarece se întărește dacă se răcește.
Sfat: nu adăugați esențe în preparatele ce sunt pe foc, deoarece esențele își vor pierde aroma. Se adaugă in preparate fierbinți, dar după ce se ia de pe foc.
După de glazura de cacao s-a răcit se ornează cu glazura albă.
GLAZURA ALBĂ:
Într-un bol se pun câteva linguri de zahăr pudră și se freacă cu câteva picături de apă rece, adăugate treptat, până se formează o pastă vâscoasă, dar fluidă.
Se dă tava cu prăjitură la frigider pentru cel puțin 4 ore.
Comentarii
Trimiteți un comentariu