PACHETELE APERITIV

Reteta foilor de clătite o găsiți aici:

ALUAT DE CLATITE


UMPLUTURA:

cascaval ras
mezeluri dupa gust: sunca presata, prosciutto crudo sau cotto, salam, Kaiser afumat etc
marar verde tocat

Mai aveti nevoie de:

1-2 galbenusuri pentru uns
fir de ata mai gros pentru legat
crenguțe de marar proaspat

MOD DE PREPARARE:

Dupa ce sunt gata foile de clătite, incepem sa le umplem.

Cascavalul se rade, mezeluri se taie cubulete iar mararul se toaca marunt.
Toate ingredientele se amestecă bine.

In mijlocul fiecărei foi se aseaza 1 lingura cu vârf de umplutura.

Se leaga cu ata si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Fiecare pachetel format se unge bine cu galbenus de ou.

Se introduce tava in cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 10-15 minute pana se topește cașcavalul, iar pachetele incep sa se rumenească usor.

Se scoate tava, pachetele se aseaza pe un platou,  iar când s-au mai racorit se taie ata si se leaga cu crenguțele de marar proaspat.

Se servesc calde sau reci, simple sau cu iaurt grecesc.

Comentarii

Postări populare