CHIFTELE MARINATE
Rețeta pentru chiftele o găsiți aici:
CHIFTELE PUFOASE DIN CARNE TOCATA
SOS:
3-4 linguri ulei
2 linguri făină
1/2 conservă de rosii în bulion
1-2 linguri pastă de bulion
2 - 3 căni de apă
sare
piper
1 frunză dafin
În 3-4 linguri de ulei se pune faina la călit pentru 1 minut.
Se trage de pe foc și se adaugă roșiile în conservă și bulionul.
Se adaugă 1 cană de apă, amestecând rapid cu un tel pentru a nu face cocoloașe.
Se pune din nou cratița pe foc mic, amestecând din când în când.
Când a început să se îngroașe se mai adaugă apă.
După câteva clocote se adaugă și chiftelele.
Se mai lasă la fiert 10 minute.
Se condimentează cu sare și piper după gust.
Se adaugă 1 frunză foaie de dafin și se închide focul.
Se servește alaturi de mămăliguță caldă sau de PAINE DE CASA
Comentarii
Trimiteți un comentariu