PRAJITURA " DELICIOASA"
INGREDIENTE:
tavă dreptunghiulara 30x40
BLAT DE PANDIȘPAN
CREMA MOUSSELINE cantitate dublă
1 borcan DULCEAȚĂ DE PIERSICI
500 ml frișcă lichidă îndulcita cu
4 linguri zahar pudra
1 pliculeț zahăr vanilat
2 mâini fulgi de migdale pentru ornat
Reteta pentru blat o găsiți aici
BLAT DE PANDIȘPAN
Tava de copt se tapetează pe fund cu hârtie de copt.
Blatul se toarnă în tavă și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 30 minute.
Se face testul cu scobitoarea: dacă pe scobitoare nu rămâne blat, înseamnă că este copt.
Se scoate din cuptor și se lasă 10 minute în tava.
După acest timp, se răstoarnă blatul cu tot cu hârtia de copt, pe un gratar pentru a se raci.
Se pregătește crema de vanilie, in cantitate dublă, dar folosind doar 1 pachet de unt.
CREMA MOUSSELINE
Se pregătește si SIROPUL DE ZAHĂR ARS
Frisca lichidă rece se mixează la viteză mică cateva minute, apoi se mărește viteza.
Când a început sa se întărească se adaugă treptat zahărul pudră si zahărul vanilat.
Se mixează pana se întărește.
Se dă la frigider.
Fulgii de migdale se prăjesc într-o cratiță la foc mic.
După ce au devenit aurii, se transferă pe un platou pentru a se raci.
ASAMBLARE :
Blatul se răstoarnă cu fața în jos în tavă in care l-am copt.
Se desprinde hârtia de copt și se însiropează cu ajutorul unei linguri, insistând pe margini care sunt mai tari.
Se unge cu dulceața de piersici.
Peste dulceață se pune crema de vanilie.
Ultimul strat ca fi un strat generos de frisca.
Frișca se uniformizează.
Prăjitura se ornează cu fulgi de migdale prăjite.
Comentarii
Trimiteți un comentariu